www.shm.dk

 


 

Barbering

 

 

Old school barbering er blevet en helt ny hobby for mig. Det er blevet mit lille oprør mod, at alting skal gå så hurtigt.

Fast food kan stille sulten, men det er ikke en nydelse. Ligeledes kan en flerbladet skraber og noget skum fra en dåse fjerne skægvæksten, men det er ikke nogen nydelse - ej heller billigt.

God mad tager tid at lave, og en god barbering tager tid - så er det bare et spørgsmål om, hvad man prioriterer. Jeg har besluttet mig for, at prioritere den gode oplevelse frem for "det skal bare overstås".

 

Er man med på noderne, vil man sikkert synes, det er et tilbageskridt, og det er det på sin vis også, men jeg ser det mere som "back to basic", for det ikke bare virker, det virker godt.

 

det er blevet en hobby, og ud over at få en god oplevelse så er jagten også gået ind på den perfekte barbering. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan sige præcis, hvad der er den perfekte barbering, for det vil være helt individuelt.

 

Men kort sagt så vil det være, når man har fundet den perfekte børste, den perfekte skraber, den perfekte sæbe eller creme som man har udviklet den helt rigtige teknik til at få rørt op til en perfekt skum. Herefter at få foretaget den perfekte klargøring, indsmøring og barbering der bare sidder "lige i skabet". Herefter har man selvfølgelig fundet den perfekte aftershave til at slutte af med.

 

Det var bare det. Men rejsen til denne perfekte barbering vil være lang og spændende, for der er så mange produkter i alle kategorierne, at det uvægerligt vil tage lang tid, før man har fundet den helt rette kombination - om nogensinde.

 

Nå, men jeg har i hvert fald tænkt mig at gøre et forsøg, så nu er jeg startet på rejsen, og jeg er spændt på, hvorhen den bringer mig :o)

 

Jeg har også en interesse for fotografering, og jeg er via et par fora på internettet, kommet i kontakt med andre, der interesserer sig for traditionel barbering og fotografering, og på disse fora findes der afsnit, hvor man tager et billede, af de ting man har brugt i dagens barbering - nørdet, men sjovt.

 

Billeder af dagens barbering (SOTD) kan findes her.

 

Min Truefitt & Hill Traditional Hot Towel Wet Shave oplevelse kan findes her. Eller som pdf (åbner i et nyt vindue).

 

Min test af Razorpit® sammen med en DE-skraber kan findes her. Eller som pdf (åbner i et nyt vindue).

 

Udstyr (mit hard- og software udi barbering)

Det var ikke min oprindelige tanke, at det skulle få det omfang, det har fået, men samlingen af barberrelateret udstyr er løbet lidt løbsk, så jeg kan ikke rigtig have det hele på én side længere, derfor underopdelingen herunder.

 

Sæbeskåle

Barberkoste

Rageknive

Skrabere

Blade

Pre-shave

Barbersæbe

Barbercreme, -skum & -gel

Aftershave

Eau de Toilettes

Diverse produkter

Links til barberrelateret stof

 

OBS!

Angivelsen af stoffernes virkemåde/anvendelse er på ingen måde et udtryk for, at det er den specifikke virkemåde/anvendelse i det pågældende produkt. Nogle stoffer kan være tilsat med et andet formål, end det jeg har angivet i dokumenterne. De anvendelseskriterier jeg har opgivet, er dem, jeg har kunnet finde, er de mest almindelige. Hovedparten af oplysningerne omkring ingredienserne er hentet hos ChemIDplus Lite, Miljøstyrelsen, Miljø & Sundhed, Cosmeticsdatabase og Wikipedia (engelsk og dansk version). Der kan i et lille omfang være få supplerende data fra andre hjemmesider, jeg har vurderet som værende troværdige.