www.shm.dk

 


 

REJSER

Klik på et billede for at se det i fuld størrelse

 

 

 

Krydstogt

 

Et krydstogt er en hel speciel oplevelse. Det er den mest afslappede ferie jeg nogensinde har holdt, det er simpelthen umuligt at blive stresset ombord på et krydstogtskib. Turen gik i dette tilfælde rundt i Caribien, hvor vi besøgte Puerto Rico, St. Croix, St. Thomas, St. Lucia, Antigua og Barbados.

Krydstoget var så godt, at jeg nu planlægger at tage af sted næste år, så skal turen gå gennem Panama kanalen, den har altid fascineret mig.

Hvis man føler sig fristet af et krydstogt, så er Scandinavian Cruise Center i København utrolig hjælpsomme med at finde det rette (www.cruise.dk). Da jeg kun har været på ét krydstogt kan jeg selvfølgelig ikke udtale mig om andre rederier, men det vi sejlede med var fantastisk.

Rederiet hedder Celebrity Cruises (www.celebrity-cruises.com). Her er et link med en beskrivelse af skibet og rederiet (www.cruiseserver.net)

Foto 1 viser kahytten og foto 2 en plan over skibet. Vores kahyt lå på 9. etage (af 11) i den bageste ende af skibet. Vi havde panorama vindue og egen balkon.

 

 

 

Sikkerhedsforanstaltningerne var meget høje, dette var 2 måneder efter 11. september. Hver passager blev udstyret med et plastikkort ved ankomsten, herefter blev der taget et billede af personen, og hver gang man forlod eller gik ombord i skibet, stak man kortet i en terminal, hvor skibets sikkerhedsfolk så kunne se billedet. Hvis man havde et forkert kort, fik man ikke lov til at forlade skibet eller komme ombord. Kortet virkede også som nøgle til kahytten og som betalingskort ombord. Skibet var "cash-free", dvs. man kunne ikke benytte kontanter ombord og derved friste sarte sjæle.

 

Nøgle, adgangs- og betalingskortet

 

Første stop på krydstogtet var St. Croix (foto 1, herunder), det virkede lidt dødt, men det var nok fordi vi ankom en søndag, så de fleste havde fri. Uanset hvilket rederi man sejler med, så er krydstogtsskibene da imponerende, her vores skib GTS Infinity, GTS betyder Gas Turbine Ship, hvilket vil sige, at skibet sejler på gas. Lidt trivial viden om skibet og mængden af mad - her.

Det var meget specielt at besøge de gamle Vestindiske øer, og stadig se vejskilte på dansk (foto 2, herunder). De Vestindiske øer blev solgt til USA i 1917 for 25 millioner dollars, hvilket nok ikke var det smarteste træk, og noget som alle finans- og skatteministre må have ærgret sig gule og grønne over siden.

 

     

 

Da øerne ligger i det samme område, ligner de hinanden, hvad naturen angår, men der er stor forskel på indbyggernes levevilkår. De rigeste øer, bedste infrastruktur o.lign, er dem under amerikansk styre. Britiske eller tidligere britiske var de fattigste, bortset fra Barbados der i dag er selvstændig, de klarer sig meget godt.

 

   

Billederne her er fra St. Lucia, Barbados og St. Thomas.

 

Afslutningsvis endnu et par billeder fra skibet, her fra hovedrestauranten der er i 2 etager og som kan tage 1170 gæster. Billede 2 er fra den store buffet den sidste aften ombord.

 

 

 

 

Gran Canaria

 

Turen til Gran Canaria var en charter tur, hvilket normalt er mig meget imod, alt det her med at blive stuvet sammen som kvæg er ikke mig. Men turen foregik sammen med mine forældre og søster med hendes kæreste, og jeg må nok sige at turen overgik mini forventninger til en charterferie. Grunden var nok også at vi selv tog ud på ture frem for at blive guidet rundt, noget jeg har benyttet mig af siden.

Øen er meget speciel, og landskaberne med bjergene er utrolig flotte.

 

     

 

   

 

 

Tenerife

 

Som nævnt ovenfor, så benytter jeg mig nu af at kunne komme nogenlunde billigt med et charter selskab og så selv tage rundt og se på herlighederne. Min Far og jeg har gennem de senere år været ved at skabe en tradition, hvor vi tager sydpå i november for at få et skud sol til at komme gennem den trælse danske vinter.

 

Teide, Spaniens højeste bjerg (Tenerife) og klippen der kaldes "Guds finger"

 

 

USA

 

Turen til Indianapolis (min første til USA) i 2000 var en forretningsrejse sammen med en kollega for vores firma, så det blev ikke til ture rundt i området. Men lidt fik vi da oplevet, bl.a. at hotellet som standard have kingsize senge, 30 kanaler på fjernsynet og så selvfølgelig aircondition (foto 1).

Som bil-freak er det et drømmested og jeg fik da også set et par rigtige trucks. Når man har set filmen "Convoy" mere end 10 gane ved man godt hvordan den skal se ud - og det skal selvfølgelig være en MACK (foto 2).

De fleste herhjemme ved nok hvordan en Toyota eller Nissan pickup ser ud, det er ikke meget anderledes derovre, de er bare større, og så går de under navnet "Texas Limousine" (foto 3).

 

   

 

Vi blev inviteret ind til en baseball kamp, hvilket var ret sjovt. Indianapolis Indians som hjemmeholdet hedder, spiller i næstbedste division (Minor League)  lige under den bedste (Major League) og på det tidspunkt førte de divisionen, og de vandt den dag vi så dem spille (foto 3 og 4).

På foto 4 kan man i baggrunden se fodboldholdet Indianapolis Colts hjemmebane, det hedder RCA Dome og er en indendørs bane med 57890 siddepladser og 104 luksus suiter. Indianapolis Colts spiller i den bedste liga - NFL, og holdet er ikke så ringe endda (check evt. www.nfl.com og www.colts.com).

Selvom jeg holder med Colts, så må jeg dog indrømme, at jeg synes Philadelphia Eagles har det bedste cheeleader hold (Eagles).

 

 

 

 

Vorupør

 

Vorupør lyder måske ikke så eksotisk som nogle af de andre destinationer, men for mig er en ferie her fuldt ud lige så tilfredsstillende som i udlandet. Hvilket også er grunden til, at påskeferien er afholdt her de seneste 15 år.

Desværre er det gået tilbage for fiskeriet, så der næsten ingen både er tilbage, hvilket er en skam, da en stor del af byens charme hænger sammen med det lille fiskerleje, og det at de trækker bådene op på stranden.

 

       

 

 

Irland

 

Irland er også et prægtigt land, og kaldes ikke uden grund Den Grønne Ø. Noget jeg har hørt mange gange, men som alligevel først fattes, når man har været der.

Foto 1-3 er fra en japansk have i der ligger i Tully, Kildare. Haven er indrettet så den symboliserer Livet - dvs. alle de faser man gennemgår i livet. Den er utrolig flot og helt bestemt et besøg værd. Den røde bro symboliserer Livets Bro som man skal over (Japansk have).

Foto 4-5 er fra en kirke med en meget speciel altertavle - naturen. I stedet for en gængs altertavle er der bag alteret placeret en kæmpe rude. Desværre kan jeg ikke huske, hvor kirken er placeret, da det var vores chauffør, der pludselig fik indskydelsen, til at vise os kirken.

 

       

 

De tre fotos herunder er fra Powerscourt House (www.powerscourt.ie) et slot med en prægtig have, ja nu kalder de det en have, jeg ville nu nok kalde det en park, men imponerende er det uanset hvad det kaldes. På det første billede ses et bjerg i baggrunden, der kaldes Sugarloaf Mountain (Sukkertop bjerget).

 

   

 

 

Skotland

 

Skotland har fået sin hel egen side, da det er helt specielt.

Tryk på linket for at komme til den side - Skotland