www.shm.dk

 

   


 

FOTO

Alle billeder er Copyright©1993-2005 Søren Hagelskjær Møller

Alle billeder har fået reduceret opløsningen i forhold til originalen, for at holde download tiden nede.

 

 

DYR

PLANTER

REJSER

DIVERSE

 

UDSTYR

 

For at kunne fotografere må man have et kamera. Jeg startede i det små, mit første kamera kan jeg ikke huske hvad hed, men det var et Minolta til filmstørrelse 110. Efterhånden som jeg blev bedre, steg interessen og ambitionerne, og så måtte der et spejlreflekskamera til. Mit første spejlreflekskamera var et Minolta Dynax 5000 AF (Maxxum 5000 AF) som jeg var utrolig glad for, og det er gået i arv til min lillesøster, som ikke vil af med det igen, selv om jeg har forsøgt, da jeg gerne vil bruge det til sort/hvid optagelser.

 

Da jeg skiftede Dynax 5000 ud, blev det næste et Minolta Dynax 700si (Maxxum 700si), som jeg ikke har været mindre glad for, og det er det kamera, jeg stadig benytter.

jeg er sprunget med på vognen, og har netop investeret i et digitalt spejlreflekskamera, som jeg prøver at komme overens med. Jeg har gået og ventet længe på, at Minolta ville udvikle et digitalt spejlreflekskamera, så jeg kunne bruge de linser jeg allerede har, og langt om længe er det kommet - Konica Minolta Dynax 7D (Maxxum 7D). Grunden til at det nu hedder Konica Minolta er, at Konica og Minolta fusionerede i august 2003.

 

Jeg har i dag udstyr, så jeg som amatørfotograf kan klare de fleste af de situationer, jeg kan komme ud for. Udstyret dækker fra 24 mm til 500 mm inklusive en 50 mm makro linse, der er god til små planter og insekter, eller hvis man bare gerne vil meget tæt på og stadig kunne fokusere.

Mit hovedsystem er et par Minolta kamerahuse og dertil diverse linser, blitz, lysmålere og andre til faget hørende småting.

For nogle år siden arvede jeg et Canon kamera fra min Farfar, og det kamera bruger jeg til at øve mig i at tage sort/hvid billeder.

Jeg vil gerne blive bedre til at tage s/h billeder, men jeg er ikke særlig god til at "se" et motiv i sort/hvid.

 

Min samling af kameraer består også af et gammelt Kodak boks kamera og to gamle 35 mm kameraer; et Zenit Junior fremstillet i USSR og et Petri fremstillet i Japan. Igen er der tale om arvestykker, men de er ret sjove, hvis man bare vil lege lidt med et par gamle kameraer.

 

 

Jeg har anbragt et lille udpluk af den store mængde billeder, jeg har taget gennem årenes løb. Alt bliver jo digitaliseret i disse dage, og som nævnt benytter jeg også digitalkamera nu.

Nogle få af billederne på disse sider vil være fra det kamera, resten er scanninger fra et almindeligt 35 mm (så længe det vil være almindeligt) system.

For at siden ikke skulle blive for stor, har jeg delt billederne i 4 kategorier. Klik på linkene herunder for at komme til den kategori der kan interessere dig.

 

Derefter er det bare at klikke på billederne for at se dem i fuld størrelse

 

God fornøjelse

 

DYR

PLANTER

REJSER

DIVERSE